Hieronder een aantal blogs over wat mij bezighoudt, wat mij opvalt, wat mij raakt. Dit kan zowel op professioneel gebied zijn als op persoonlijk vlak. Vijftien van dit soort overpeinzingen zijn onlangs gebundeld in een boekje onder de naam "Ik mis V&D en andere overpeinzingen". Mocht je dit boekje in PDF willen ontvangen, stuur me dan een e-mail.

Blog: Moeiteloos leven

Jaren geleden hadden mijn collega’s en ik een teambuildingsdag. We moesten nadenken over ons levensmotto. In mijn hoofd draaide de woorden ‘moeiteloos leven’ rond. Ik probeerde nog wat andere termen, maar steeds werden ze verdrongen. Dit was het. Maar durfde ik dit met de groep te delen?
Lees meer....

Blog: Steen heeft een hart

Vakantie op Sardinië bracht ons op het spoor van de kunstenaar Pinuccio Sciola (1942-2016). In het dorpje San Sperate bezochten we zijn tuin. Pinucci was op zoek gegaan naar het hart van de steen en trof daar prachtige klanken aan. Scultura Sonore; het blies me omver, het raakte me diep.
Lees meer....

Blog: Door de ogen van de ander

In 2008 werkte ik in een organisatie die groot en internationaal genoeg was om een Diversity Manager te hebben. Ik kreeg die functie. Het voelde als een cadeautje. Er moesten meer vrouwen komen in de top van het bedrijf. En meer studenten met een andere culturele achtergrond moesten doorstromen. Als Diversity Manager werd ik de spin in het web van een scala aan activiteiten die hiertoe werden ingezet.
Lees meer...

Blog: Ik mis V&D

Het heeft even geduurd, maar nu durf ik het voluit te zeggen: ik mis V&D. En ik mis hiervoor een actiegroep. We doen het nu al een tijd zonder. Ben ik de enige die V&D mist? Nee toch? Ik wil V&D terug. Niet alleen om al die trieste lege panden in binnensteden weer te vullen - gelukkig doet Hudson Bay daar al zijn best voor - maar vooral als persoonlijk baken van middelmatigheid, ‘kip-kerrie-altijd-goed’ en schappelijke-prijs-winkel.
Lees meer....