Marja Marcus
Wie ben ik als professional

Sinds 2013 coach ik met veel plezier mensen met uiteenlopende loopbaan- en levensvragen. Voor iedereen die behoefte heeft om in veiligheid en rust stil te staan bij belangrijke vragen en op zoek is naar nieuwe invalshoeken op die vragen. Vaak is dit gerelateerd aan de loopbaan (ook op het gebied van outplacement en re-integratie tweede spoor), maar niet altijd. Het gaat wel altijd over keuzes maken en in de actiestand komen.

Mijn roots liggen in het HR-vak. Ik werk vanuit een diepe interesse in het onderwerp 'de mens in de context van arbeid'. Vele jaren heb ik mij met dit onderwerp bezig gehouden bij een grote multinational in de zakelijke financiële dienstverlening. Ik heb mij daarbij gespecialiseerd in Talent Management en Leadership Assessment & Development, Diversity Management, Compensation & Benefits en Klachten- en Geschillenstructuur.

Vanuit Mar Talent & Development ondersteun ik organisaties nu op projectbasis, vooral op het gebied van talent developmenttrajecten. Tevens faciliteer ik workshops en bijeenkomsten. Met een handen-uit-de-mouwen-mentaliteit voel ik me thuis in zowel het Midden- en Kleinbedrijf als bij de grotere bedrijven.

Voor informatie over relevante opleidingen, zie hier.
Als loopbaanprofessional ben ik gecertificeerd bij het CMI (RL CMI-B) en aangesloten bij het Noloc.

Wat mij verder in het leven bezighoudt
Op mijn site vind je tevens een blog. Hier tref je een aantal overpeinzingen aan over thema's die mij na staan. Door dit te lezen krijg je wellicht een vollediger indruk over wie ik ben en hoe ik in het leven sta.

De zee en het strand als inspiratiebron
Afbeeldingen van golven en het strand zijn gekozen als inspiratiebron voor mijn dienstverlening. Ik hou ervan om naar de zee te kijken. Het ritme en de dynamiek van de golven geven een rust die leidt tot helder nadenken en dichter bij mijn gevoel komen. De golven nodigen daarnaast uit tot spelen, wat tegelijk bevrijdend en koesterend voelt als je erdoor omsloten wordt. Rust, vrijheid en koestering vormen een belangrijk uitgangspunt in de manier waarop ik mijn klanten begeleid en ondersteun.
 

[unex_ce_button id="content_wishrs5pd,column_content_dh5o5q9rl" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#f26000" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="Marja@MarTD.nl" button_link_type="email" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]Wat kan ik voor je doen? Neem contact op om dit vrijblijvend te bespreken[/ce_button]

Kenmerkend voor mijn werkwijze is:
Ik daag je uit om te ontdekken wat er echt toe doet en dat te realiseren.
Ik duik met jou diep in de vraag om de wereld achter de vraag bloot te leggen.
Ik ontdek structuren, creëer overzicht en helderheid.
Ik bied handvatten om bij vastgelopen patronen andere mogelijkheden te zien.
Ik stimuleer om te reflecteren en in actie te komen.
Ik breng lichtheid en realiteitszin.