Workshops en Intervisie voor teams

Workshops zijn maatwerk en worden in overleg met de opdrachtgever vormgegeven. Thema’s die ik faciliteer zijn o.a. vergroten zelfinzicht, benutten van elkaars kwaliteiten en het inzetten van die kwaliteiten voor het behalen van de doelen op team-, afdelings- of organisatieniveau. Ik gebruik hierbij diverse werkvormen, zie hier. Onderstaand een aantal voorbeelden. In de tekst tref je een doorklik naar een meer uitgewerkte praktijkcasus.

Workshops DreamTeam

Een team is een effectief team als ieder met passie zijn rol vervult, de teamspirit hoog houdt en het gezamenlijk te bereiken resultaat als einddoel heeft. Achter deze simpele zin schuilt een wereld van valkuilen. Het gaat niet vanzelf om een DreamTeam te worden en te blijven. Tijd nemen voor regelmatige reflectie op de teamsamenwerking is daarbij een noodzakelijke voorwaarde.

Als teamcoach introduceer ik de achterliggende thema's en faciliteer ik leer- en reflectiemomenten Onderwerpen die aan de orde komen: vergroten zelfinzicht, benutten van elkaars kwaliteiten, op goede wijze elkaar feedback geven, persoonlijke groei verbinden aan teamgroei, omgaan met diversiteit in de groep. Voor een voorbeeld uit de praktijk, zie hier.

Intervisie voor professionals

Intervisie is een goede manier om jezelf als professional scherp en in de leerstand te houden. Dit werkt het best met een groep die bestaat uit gelijken, bijvoorbeeld collega's uit een bepaald werkveld. Ik faciliteer de intervisie. Dit betekent dat ik de methodiek introduceer, een aantal bijeenkomsten begeleid en het daarna overdraag aan de groep zelf. Ideale groepsgrootte is tussen de drie en vijf deelnemers.

Afhankelijk van de thematiek verrijken we de intervisie met extra informatie en oefeningen. Vaak betreft dit: situationeel leiderschap, communicatietechnieken, teamsamenwerking. Voor een voorbeeld uit de praktijk, zie hier.

Coachend leidinggeven

Geen woord zo vaak gebruikt als Coachend Leidinggeven. Maar wat is het en wanneer is het effectief? De workshop Coachend Leidinggeven is voor managers met minimaal één jaar ervaring. In de workshop staan we stil bij de volgende thema's: individuele voorkeursstijl van zelf leiding ontvangen en leiding geven, verschillen tussen beginnende en vakvolwassen medewerkers, verschil tussen coachen en leidinggeven, verschil tussen aansturen van mensen vanuit hun specifieke persoonlijke kenmerken. Dit gebeurt mede aan de hand van eigen casuïstiek. Voorafgaand brengen deelnemers hun eigen persoonlijkheid in kaart via de Enneagram-vragenlijst.

[unex_ce_button id="content_2vykkrg3l,column_content_eiwmdbhbo" button_text_color="#000000" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="2px" button_bg_color="#189ba3" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#000000" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="2px" button_bg_hover_color="#000000" button_border_hover_color="#000000" button_link="Marja@MarTD.nl" button_link_type="email" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]Ik ga graag in gesprek. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken[/ce_button]

Een DreamTeam

Creëert een sfeer van veiligheid en vertrouwen
Gebruikt elkaars kwaliteiten en talenten
Respecteert verschillen
Helpt elkaar te groeien
Vormt een vangnet voor elkaar
Spreekt eerlijk over zaken die anders kunnen
Weet wat hen bindt
Is toegewijd aan gezamenlijke doelen
Is bereid tot persoonlijke opofferingen
Combineert hard werken met humor en ontspanning